Идеята за промяната на датата на националния празник на България от

...
Идеята за промяната на датата на националния празник на България от
Коментари Харесай

Идеята за смяна на националния празник раздели на две депутатите в парламента

Идеята за смяната на датата на националния празник на България от 3 март на 24 май стана мотив за мнения както в коридорите на Народното събрание, по този начин и в пленарната зала, оформяйки две съществени групи. От ръководещото болшинство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ защитиха виждането си, че 24 май би трябвало да е новият народен празник с аргумента, че тогава честваме българската книжовност и просвета. Според " Възраждане ", Българска социалистическа партия и  " ИТН "  празникът би трябвало да остане 3 март, тъй като това е датата, на която България се връща на политическата карта на Европа. 

" 24 май е извънреден празник, дори няма спор по това. Има спор дали да е този, оня или други ", сподели водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

" В духа на българската Конституция би трябвало да има познания, книжовност, просвета, обучение. Ние би трябвало да дадем завет на нашите деца, че единствено през обучение, просвета, книжовност и култура България може да просперира ", сподели  съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР